Kínai gyártó szállíthatja Miskolcra az új elektromos autóbuszokat

Miskolc Városi Közlekedési Zrt (MVK Zrt) 10 darab elektromos meghajtású autóbuszra írt ki június végén feltételes közbeszerzési eljárást, melynek nyertese lett a BYD kínai gyártó.

A Zöld Busz Program keretében 2021. május végéig 10 darab elektromos busz beszerzésére és a hozzájuk kapcsolódó töltési infrastruktúra beszerzésére igényelt támogatást Miskolc.
 
Az elektromos buszokon USB töltőpontok is lesznek
 
Az MVK Zrt júniusban feltételes közbeszerzési eljárást hirdetett meg, annak fényében, hogy elnyerik-e a pénzösszeget. A Zöld Busz Program pályázatáról 2021. július végén értesültek az érintettek, mely alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a 10 darab elektromos járművek beszerzésére és a töltőinfrastruktúra kialakítására az Innovációs és Technológiai Minisztérium másfél milliárd forintos állami támogatásához jut a város.
 
A közbeszerzési eljárás felhívására a BYD Europe, az IVECO BUS magyarországi képviselete, valamint a Danube truck Magyarország nyújott be ajánlatot. A Danobe Truck ajánlatát érvénytelenítették, így versenyben maradt a BYD Europe és az IVECO Bus. Végül a BYD 1 896 837 140 forintos ajánlatával győzött.
 
A közbeszerzési eljárást a kínai gyártó eBus típuscsalád K9 jelű modelljével nyerte meg. A vállalatnak 2022. május 15-ig kell teljesítenie az elektromos buszok szállítását és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat.
 
BG
Forrás: MagyarBusz.Info, MiskolcHolding, ZöldBusz Program
A képek illusztrációk