Legkésőbb a hétvégén kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai Miskolcon

Amennyiben ilyen ütemben haladnak a koronavírus elleni oltások, a hétvégén már kinyithatnak a vendéglátóegységek teraszai is.

A fokozatos nyitás elvét követve, a védelmi intézkedések második fokozatának rendelkezései alapján, amennyiben az oltottak száma eléri a 3,5 milliót kinyithatnak a vendéglátóegységek kerthelységei és teraszai reggel 5 és este 9.30 között.
 
A rendelések üzletben történő leadásához kötelező lesz maszkot viselni, de a teraszokon nem kell viselni a vendégeknek, de az alkalmazottaknak igen. Bent fogyasztani nem lehet, csak a mellékhelyiséget használhatják.
 
 
Miskolcon Veres Pál polgármester február 3-án jelentette be, hogy a vendéglátóipari egységeknek nem kell fizetniük a teraszok után a közterület használatáért. Azok, akik korábban befizették ezt a díjat, visszafizették az összeget. Ez az engedmény 2021.december 31-ig szól.
 
A kormány áprilisi 15-én úgy döntött, hogy országosan egyik vendéglátóhelynek sem kell fizetnie közterületi díjat, amely nagy segítség a bajba jutott szektorban dolgozóknak.
 
A miskolci vendéglátósok arra számítanak, hogy megrohamozzák őket. A vállalkozók jelentős része már kiváltotta a teraszokra vonatkozó hatósági engedélyt, de azok, akik a következő napokban nyújtja be kérelmét, gyorsan elbírálják.
 
Kérnek mindenkit, hogy fokozottan vigyázzanak egymásra és a védelmi intézkedéseket tartsák be. 
 
 
BG
Forrás: EszakiHirnok