Már készülnek a CineFest-re a miskolciak

A Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál nem marad el 2021-ben, a tavaly kitűzött időpontban tartják meg, szeptember 10-től várja majd az érdeklődőket az esemény. A nívós programsorozatra már készülnek a szervezők. 

Jelenleg is tart a nevezési időszak a 2021-es CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra. Január óta érkeznek pályaművek a nagy- és kisjátékfilm kategóriákban. Az időpontot még tavaly tűzték ki, a szervezők pedig optimistán állnak a dátumhoz. Véleményük szerint szeptember 10-e és 18-a közt nem lesz akadálya annak, hogy megtartsák a fesztivált. A zsűritagok toborzása és kiválasztása is most folyik.  
 
 
Kamera
Kamera
 
 
A szervezők közleményükben bizakodóak a fesztivál minőségét illetően is. A pályaművek nívósak, a filmkínálat a korábban elmaradt fesztiválok miatt is bőséges. A nemzetközi filmkínálat legfrissebb és legszélesebb palettáját mutatja majd fel a fesztivál, jelezték.  
 
Szakmai programok is várnak az érdeklődőkre: retrospektív vetítések lesznek. Több évforduló előtt is tisztelegnek szakmai konferenciákkal és programokkal, hiszen 100 éve született a neves Jancsó Miklós, a magyar film pedig éppen idén 110 éves, amely Zsitkovszky Béla nevéhez fűződik. A neves filmrendező Miskolcon is élt és alkotott, így szorosan kapcsolódik az idei CineFest fesztiválhoz.  

 

M. A. 

Forrás: mti

Nyitókép: cinefest/ Facebook