Milliárdos támogatást kap a kormánytól a DVTK

A Diósgyőri VTK összesen 2,3 milliárd forint támogatást kap a magyar kormánytól infrastruktúrájának fejlesztésére és fenntartási költségeire. A klub a pénznek köszönhetően akár nagyobb sikereket is elérhet, gazdasági helyzete stabilabbá válhat.  

A teljes észak-magyarországi sportinfrastruktúra javítására adott többletforrást a kormány a DVTK bővítési programjának folytatásához. Mindemellett az utánpótlás fejlesztésére és a klub fenntartására is költhetnek a donációból.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Kiss János, miniszterelnöki biztos és Veres Pál, Miskolc polgármestere tartott erről sajtótájékoztatót, természetesen a diósgyőri stadionban. 

 

A sajtótájékoztató

A sajtótájékoztató

 

Idézték a határozatot, miszerint 1,2 milliárd forint többletforrás a DVTK észak-magyarországi infrastruktúrafejlesztési programjára jut, 1,1 milliárd forintot pedig az Észak-magyarországi Regionális Utánpótlás Központ működésére és sportszakmai fejlődésére kaptak, mindezt a Gazdaságvédelmi Alapból.

Sántha hozzátette, hogy a DVTK klubvezetésének célja, hogy a legnagyobb regionális sportklubbá váljanak. Csöbör Katalin nem csupán országgyűlési képviselő, hanem a DVTK társadalmi elnöke is. Elmondta, az infrastrukturális fejlesztés mellett a működés finanszírozására is elengedhetetlen, az összeg révén erre is lehetőség van.

Miskolc polgármestere kiemelte a sport közösségformáló erejét. Mint fogalmazott: ez nem csak sport, nem csak labdarúgás, ez egy életérzés. 


M.A. 
Forrás és fotó: MTI/ Vajda János