Miskolc kulturális életének támogatására 85 millió Ft támogatást kapott

A Miskolci Önkormányzat 85 millió Ft állami támogatást nyert kulturális életének támogatására. A koronavírus járvány miatt a kulturális ágazat jelentős bevételtől esett el, így könnyen megtalálják a helyét a pénznek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos pályázatot írt ki azért, hogy a koronavírus járvány miatt bevételtől elesett kulturális területek pótolni tudják kiesett bevételüket. Az 5 milliárdos keretösszegre országosan több település nyújtott be pályázatot, többek között Miskolc is.
 
 
A város elsősorban a kulturális intézmények költségvetését szeretné támogatni az elnyert 85 millió Ft-ból. A támogatásban részesülő intézményekről még egyeztetések zajlanak- osztotta meg az híreket Tóth Csaba, a Polgármesteri Hivatal kulturális, sport- és rendezvényszervezési osztályvezetője.
 
Tóth Csaba osztályvezető szerint a világjárvány miatt sok intézmény bajba került. A terembérlet használat és különböző jegybevételek kiesése jelentős mértékű. Valószínű, hogy a támogatásból pótolni fogják a bevételek kiesését. Egy előzetes szakmai helyzetelemzést követően a pénzügyi főosztállyal kidolgoznak egy koncepciót, hogy arányosan és igazságosan pótolhassák a bevételkiesést az intézmények.
 
Rendezvényeket terveznek a belvárosba és Tapolcára is. Az Önkormányzat kulturális Osztálya és a Miskolci Kulturális Központ közösen azért dolgoznak, hogy fellendítsék Miskolc kulturális életét.
 
BG
Forrás: Minap