Miskolcon Adatelemző Módszertani Központ épül

A Miskolci Egyetem új intézménnyel gazdagodik, a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján a városban Adatelemző Módszertani Központ és Levéltár épülhet fel 2023-ig. 

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint Adatelemző Módszertani Központ és Levéltár létesül a Miskolci Egyetemen. A Beruházási Ügynökség által vállalható kötelezettségek felső határa 9 milliárd 682 millió forint, tehát majdnem tízmilliárdból húzzák fel az új intézményt.  

 

Könyvek

Könyvtári könyvek


A beruházásra az idei költségvetésből is lehet költeni, összesen 3 milliárd 162 millió forintot lehet elkülöníteni erre a célra, a közlemény szerint pedig a nagyobb hányad a 2022. évi és 2023. évi központi költségvetést terheli majd. 


Mint a Miskolci Egyetem írja reakciójában, rá sem lehet majd ismerni az intézmény könyvtárára, mert megújul, és új funkciókkal bővül majd. Nemsoká az egyetemvárosban kezdik meg az építkezést. 2023-ig a campusra költözik a Magyar Nemzeti Levéltár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltára, az egyetem szerint ezzel új funkciót is adva az egyetem Központi Könyvtár és Levéltárának. 

 


M.A. 
Forrás: Miskolci Egyetem, Magyar Közlöny