Miskolcon felújítják a Dózsa György úti tagóvodát

Az óvoda felújítására 136 millió forintot fordít Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Az önkormányzat tovább folytatja óvodafelújítási programját, mert szeretnék, ha a gyermekek és velük foglalkozó óvodai dolgozók szebb környezetben lehetnének.
 
A gyerekeket szebb környezetbe várják vissza az óvoda felújítását követően
 
A kivitelezési munkálatokat 2021. júliusban kezdik meg a Dózsa György úti tagóvodában, melynek keretében kicserélik az összes belső nyílászárót. Felújítják a csoportszobákat, a szociális blokkokat, a közlekedők padlóburkolatait, valamint a falfelületeket is. Megoldják a zárt légterű helyiségek szellőztetését, valamint felújítják a teljes villamoshálózatot. A belső épület külső hőszigetelést kap, továbbá kicserélik a külső nyílászárókat, napelemrendszert telepítenek és az akadálymentesítést is megvalósítják.
 
A munkálatokkal 2022 januárjában végeznek. A beruházás teljes összege 136,8 millió forint.
 
A felújítás ideje alatt az óvodás gyermekek és az intézmény munkatársai ideiglenesen a József úti óvoda székkhelyintézménybe és a Brunszvik Teréz Sport tagóvodába költöznek. A költözéssel kapcsolatos egyeztetés során figyelembe vették, hogy az átmeneti óvodai hely közelebb legyen az anyaóvodához.
 
A költöztetést 2021, július 6-9 között valósítják meg, mely komoly terhet jelent az intézményekre. Ennek megkönnyítésére minden segítséget megkapnak az óvodai kollégák. Bíznak benne, hogy a végeredmény mindenkit kárpótol a nehézségekért.
 
BG
Forrás: Borsodihir
A képek illusztrációk