Miskolcon is fejlesztette hálózatát a DIGI Kft

A DIGI Kft három éven át tartó hálózatfejlesztési munkálatokat fejez be decemberben, ami Miskolcot is érinti.

A DIGI Kft 2018-ban kezdte el vidéken gerinchálózatának hosszabbítását, ami már meghaladja a 2000 kilométert. A beruházás keretében a hálózatfejlesztéssel érintett nagyvásorok között van Miskolc, Debrecen, Miskolc, Szolnok, Szeged, Győr, Siófok, Székesfehérvár, Veszprém és Dunaújváros is.
 
A vezetékes internet szegmensében 22,6 százalékos részesedése van a DIGI Kft-nek 
 
A cég fejlesztésének köszönhetően az érintett városokban lehetővé vált, hogy a csúcstechnológiás, felhasználói végpontig kiépített (FTTH - Fiber to the home) vidéki gerinchálózat saját optikai hálózaton kapcsolódjon a DIGI fővárosi központjához.
 
A DIGI Kft 2019 óta 900 településen indította el a DIGIMobil szolgáltatását, amivel a lakosság 90%-ának biztosítja kültéren a lefedettséget.
 
A DIGI Kft 1998 óta van a hazai piacon jelen. Távközlési szolgáltatóként kiemelt szerepe van a piacon, emellett a részesedése a technológiától független televízió piacon 28,3 százalékos, a vezetékes internet szegmensében 22,6 százalékos piacrésszel rendelkezik, míg a vezetékes telefonszolgáltatása 22,1 százalékot tesz ki.
 
A DIGI Kft-t és leányvállalatait a 4iG Nyrt felvásárolja a román RCS&RDS konzorciumtól. Az adásvételi folyamat 2022 januárjában záródhat.
 
BG
Forrás: MTI, DIGI
A képek illusztrációk