Miskolcra elektromos buszok érkeznek jövőre

A Zöld Busz Program keretében elektromos buszok állnak forgalomban 6 megyeszékhelyen, köztük Miskolcon is.

A Zöld Busz Program keretében 60 darab elektromos autóbusz érkezik 2022-ben Győrbe, Egerbe, Székesfehérvárra, Zalaegerszegre, Szolnokra és Szegedre.
 
Az elektromos buszok alkalmazásával csökken a környezet szén-dioxid terhelése
 
A Volánbusz Közlekedési Zrt és a Mobiliti Volánbusz Kft konzorciuma aláírta a Humda Zrt-vel az autóbuszok beszerzésére vonatkozó támogatási szerződést.
 
Az elektromos autóbuszok beszerzése 8,6 milliárd forint támogatással valósul meg, melyet a Humda Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. finanszíroz.
 
Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára közölte: "Magyarország célkitűzése, hogy 2030-ra villamosenergia-termelésének kilencven százaléka mentes legyen a szén-dioxid-kibocsátástól, és az így előállított tiszta villamosenergiát minél több területen alkalmazza".
 
A Volánbusz Zrt 2021 végéig 1700 új autóbuszt helyezett forgalomba, melyekkel több tízezer tonna szén-dioxidtól mentesítették a környezetet.
 
Jövőre Győrben 13, Székesfehérváron 12, Zalaegerszegen 11, Szolnokon 10, Szegeden 8, Egerben pedig 6 tisztán elektromos autóbusz áll forgalomba.
 
BG
Forrás: MTI
Képek illusztrációk