Miskolcra is került az Ökumenikus Segélyszervezet adományaiból

Hatszázezernél is több adományozó segítségét juttatta el az Ökumenikus Segélyszervezet a rászorulóknak, az országos szeretet.éhség. programon belül 232 millió forintot gyűjtöttek össze az adventi időszak alatt. Miskolcon egy családsegítő központ fektethet pénzt udvarának karbantartására. 

A szeretet.éhség. elnevezésű pénzadomány gyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet huszonötödik alkalommal szervezte meg 2020-ban. Összegzésük szerint 232 millió forint gyűlt össze, melyet a szegénység elleni küzdelemre fordítottak.  

Az adományoknak eddig öt százalékát használták fel a segélyszervezet közleménye szerint, a szétosztás folyamatos. Karácsonyi ajándékokat kaptak az átmeneti otthonban lakó gyerekek, tüzelőt és meleg ételt a rászorulók. A pénz maradékából a szociális központjaik fejlesztéseit valósítja meg a szervezet.

 

Segítenek a gyerekeknek

Segítenek a gyerekeknek

 

Többek közt a miskolci családok átmeneti otthona újulhat meg általan. Gyermekbarátabbá kívánják tenni az intézményt, javíthatják az udvar minőségét és modernizálhatják is.  

Családok átmeneti otthonaként országszerte több intézmény is működik. Olyanokat várnak többek közt Miskolcon is, akik családon belüli erőszak áldozatai, elvesztették lakhatásukat vagy más módon kerültek nehéz helyzetbe. Kiskorú gyermekeket és az őket nevelő szülőket várják. Egy-másfél évig lakhatnak itt a rászorulók, miközben fedél van a fejük felett, ételt kapnak és szakemberek foglalkoznak velük. Mindezzel a családi egység megerősítése a cél. 

 

 

M. A.