Rosszul lett a kislány, a férfi segítségnyújtás helyett elszaladt a telefonjával

Meghökkentő eset történt Borsod vármegyében, mely miatt most emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség: egy kiskorú lány segítséget kért a buszmegállóban egy férfitól, aki segítség helyett elvitte a mobilját.

Kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ahelyett, hogy segített volna a tőle segítséget kérő 12 éves lánynak, lelépett a mobiltelefonjával, végül pedig visszavitte neki sérülten – tudatta a blikk.hu.
 
Az eset egyik bordosi településen történt, egy buszmegállóban, ahol a gyermek rosszul érezte magát, szédülésre, homályos látásra panaszkodott, s a közelében álló férfitől segítséget kért, mondván, hívja fel az édesanyját vagy a mentőket.
 
A férfi azonban arra hivatkozott, hogy nincs mobilja, s még a képernyőzárat is feloldatta a lánnyal, majd elmenekült a telefonnal. Nem sokkal később azonban – talán megijedve tettétől – visszatért és visszaadta a készüléket, de már repedésekkel a hátlapon és a kijelzőn – írta meg a blikk.hu.
 
Az ügyészség a tárgyalást mellőzte a büntetett előéletű vádlott esetében és büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott – tudatta a blikk.hu.
B.A.