Segíthetnek az integrálódásban a Miskolci Egyetem hallgatói

A Miskolci Egyetem hallgatói egy nemes és előremutató megmozdulás részesei lehetnek, társadalmi felzárkóztatási programról egyezett meg ugyanis az intézmény a belügyminisztériummal. 

A Miskolci Egyetem és a Belügyminisztérium Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Helyettes Államtitkársága megállapodást kötött, miszerint az egyetem hallgatói aktívan részt vesznek majd a hátrányos helyzetű lakosok felzárkóztatásában.

A program tehetséges fiatalokat érint, akiknek nincs lehetőségük kitörni szerényebb körülményeik közül, nem tudnak megfelelően integrálódni a társadalomba.

Nagy segítséget nyújthatnak a hallgatók

Nagy segítséget nyújthatnak a hallgatók

 

Ezalatt azt értik az egyezséget megkötő felek, hogy a teljes észak-borsodi térség tehetséges fiataljait konkrét programokkal, oktatással, utazásokkal és más, esélyegyenlőséget biztosító eszközökkel segítsék az integráció útján.

A térségben már tíz éve működik esélyteremtő rendszer, amely oktatás útján segíti a nehezebb sorsú diákokat a továbbtanulásban, szakemberi képzések elvégzésében. Most ebbe kapcsolódhatnak be a Miskolci Egyetem hallgatói. 
  

 

M. A. 

Forrás: hír tv