Tízmilliárd forint értékű beruházás valósulhat meg Miskolcon

10 milliárd forint értékű beruházást valósíthatnak meg a Miskolc Déli Tudományos és Technológiai Parkban, a XANGA Investment & Development Group által megvásárolt földterületen.

A tervezett fejlesztések a munkahelyek létesítése mellett, összhangban vannak a polgármester Nagy-Miskolc Programjával, mert a magas hozzáadott értéket képviselő, termelő és logisztikai cégeknek nyújt lehetőséget a betelepülésre. A földterületet a XANGA csoport egyik tagvállalata, a MIA Rising Kft vásárolta meg.
 
Aláírták a szerződést
 
A megállapodást Miskolc Városházának dísztermében Veres Pál, a város polgármestere, Herdon István, a Xanga Investment & Development Group vezérigazgatója, Csonka Zoltán, a cégcsoporthoz tartozó MIA Rising Kft. ügyvezetője, Dukai Zoltán, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója és Dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési és ingatlangazdálkodási igazgatója írta alá.
 
Veres Pál, Miskolc polgármestere elmondta, hogy a Nagy-Miskolc Program egyik leghangsúlyosabb területe a gazdaságfejlesztés, mert csak így lehet elegendő mennyiségű és minőségű munkahelyet létrehozni, hogy a helyiek tudásuknak és tehetségüknek megfelelő, jól fizető munkát végezhessenek. Hozzátette még, hogy az elmúlt másfél évben sokat dolgoztak a célokért, de most egy újabb mérföldkőhöz érkeztek.
 
Herdon István, a XANGA Investment & Development Group vezérigazgatója elmondta, hogy Miskolc kiváló lehetőségeket kínál a beruházóknak, köztük a XANGA cégcsoportnak is, emiatt döntöttek a földterület megvásárlása mellett, ahol felépítik a szükséges ipari infrastruktúrát és az üzemcsarnokokat kiszolgáló létesítményeket. A betelepülő csúcstechnológiákat hozó cégeknek alkalmazottakat kell csak felvenni és indíthatják is a gyártást. A megvalósításhoz a hátteret a debreceni, nyíregyházi és a miskolci alapok adják.
 
Terveik szerint már idén megindítják a fejlesztést a megvásárolt földterületen, ahol több ütemben, összesen 10 milliárd forint értékű beruházást hajtanak végre. A munkába partnerként bevonják a Miskolci Egyetemet és a Miskolc Holdingot is.
 
Dukai Zoltán, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a korábbi években is voltak értékesíthető iparterületek Miskolcon, viszont az eladásokból befolyt bevételt korábban nem forgatta vissza az akkori vezetőség. Eddigi munkájuk legnagyobb sikerének tartja, hogy a XANGA csoport felismerte a Miskolcban rejlő lehetőségeket és a beruházás mellett döntött.
BG
Forrás: BorsodiHír, ÉszakiHírnök