Többmilliárdos fejlesztés indult a megyei kórházban Miskolcon

A cél a gyorsabb és korszerűbb betegellátás: fejlesztés kezdődött 3 milliárd forintból a megyei központi kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK).

Komoly fejlesztésbe fogott Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK). A 3 milliárd forintos beruházással a gyermek sürgősségi és baleseti ellátás felzárkóztatása is cél – írta meg a boon.hu.

A GYEK 20 ezer négyzetméteres alapterületén 2 és félezer négyzetméteren zajlik majd átalakítás, felújítás és bővítés a projekt keretében.

Ugyancsak a fejlesztés részeként már teljesen megújult a Gyermek Sebészeti Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlege. Folyamatban van a műtő részleg komplex rekonstrukciója, felújítása és bővítése is.

Többmilliárdos fejlesztés indult a megyei kórházban Miskolcon

Többmilliárdos fejlesztés indult a megyei kórházban Miskolcon

Elkészült az összekötő folyosó a GYEK és a mentőhelikopter leszállópálya, valamint a Központi Betegellátó épület között, ahol a központi radiológiai ellátás működik – tudatta a boon.hu.

A projekt részeként felújítják és bővítik a Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztályt is.

A nagyszabású fejlesztéssel azt szeretnék elárni, hogy lerövidüljenek a betegutak, egyértelműen meghatározzák az orvosi kompetenciákat, összességében legyen gyorsabb, korszerű, komfortos a betegellátás és a páciensek biztonságát is növeljék – adta hírül a boon.hu.

Fotó: boon.hu

B.A.