Veres Pál: erősíteni kell a nemzetközi kapcsolatokat

Őexcellenciája Kumar Tuhin, az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövete Miskolcra látogatott április tizenötödikén. A diplomata hivatalba helyezése óta először járt a városban nagykövet minőségben, a polgármesterrel, Veres Pállal egyeztetett későbbi együttműködésekről.  

Az indiai nagykövet korábban járt már Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kikapcsolódni, de 2018-as hivatlaba lépése óta hivatalos látogatást még nem tett. Ennek a formális körnek tettek most eleget, Veres Pál polgármester, Varga Andrea alpolgármester és Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője fogadta őexcellenciáját. Adagopachari Ramji másodtitkár és Tanuja Shankar, az Indiai Kulturális Központ igazgatója is részt vett a találkozón. 
 
 
A tárgyalás
A tárgyalás
 

A bemutatkozó látogatás során az oktatás, a kultúra és gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak a felek a városházán, Veres Pál bizakodó. Közösségi oldalán kifejtette, hogy Kumar Tuhin  együttműködési lehetőséget ajánlott fel Miskolc számára, ami a turizmust illeti. A nagykövet elmondta, hogy minden lehetőséget ki szeretne használni arra, hogy India függetlenségének 75. évfordulóját közösen ünnepelhessék meg a magyarokkal.  

A nagykövet kitért rá, hogy az indiai cégek eddig már hárommilliárd dollár értékű beruházást hajtottak végre Magyarországon, de az oktatást is szívesen támogatják. Két indiai ösztöndíj lehetőségről is tájékoztatta a városvezetést az indiai diplomata, ezt hamarosan közzé is teszi a polgármester. Az együttműködési lehetőségek megvizsgálása után Veresék bemutatták a várost Kumar Tuhinékak. 

 

M. A. 

Forrás és fotó: minap.hu